SYNSPUNKTET

Optiker eller øyelege?

Har du vondt i foten, er saken grei: De fleste av oss går til fastlegen. Når det er øynene det er noe galt med, blir det plutselig litt mer komplisert:

Når er det riktig å snakke med en optiker, og når må jeg gå til en øyelege? Kjenner du at noe ikke er som det skal med synet ditt, er en optiker et smart sted å begynne. Skulle det vise seg at du har behov for øyelege, henviser vi deg videre. Optikerne er spesialutdannet på øyets funksjon, og på mange måter kan du si at de er helsearbeidere innen syn. En optikers viktigste oppgave er å utføre synsundersøkelser. Og det betyr mye mer enn å sjekke om du er langsynt eller nærsynt! Vi kartlegger samsynet, dybdesynet, visuelt stress, fargesyn, øyehelse og selvfølgelig hvordan synet funger ved mye nærarbeid.

Alle optikerne våre har tilleggsutdannelse i det å tilpasse kontaktlinser. De er også spesialister innenfor ulike felt, for eksempel sykdommer som kan påvirke synet eller barn og syn. Før i tiden var optikere opprinnelig håndverkere med svennebrev. I dag er faget regulert av helsepersonelloven, med alle de krav og plikter det medfører. Selv om alle optikere har noe medisinsk kompetanse i bunn, stiller vi ikke diagnoser eller behandler deg medisinsk. Ser vi at du trenger det, henviser vi deg videre til en øyelege.

eivind stavanger optikk

Alle optikerne våre er spesialister innenfor ulike felt.

Øyelegen
Øyeleger er leger som har tatt spesialistutdannelse i øyemedisin. De kan veldig mye om sykdom. Et samarbeid mellom optiker og øyelege kan sammenlignes med samarbeidet mellom vanlig lege og fysioterapeut, og er absolutt det beste for deg og øynene dine.